Protectia mediului

Valea Bistriţei, cu un traseu semnificativ, s-a impus semnificativ şi în Munţii Bistriţei, contribuind la modelarea acestora. Începând de la ieşirea din Depresiunea Dornelor şi până la intrarea în Cracău-Bistriţa, râul şi-a săpat o vale adâncă, despre care se susţine, că îşi menţine actualul curs din Sarmaţian, pe acest traseu tăind formaţiuni mai dure(Cheile Zugreni cu versante abrupte) cât şi mai friabile(Broşteni->Borca->aval). Zona de lărgire de la Broşteni şi până la Poiana Teiului este marcată de prezenţa a numeroase aşezări. În privinţa circulaţiei de pe Valea Bistriţei, trebuie amintit că "drumul plutelor" a fost înlocuit cu unul rutier, iar la coada lacului a fost construit viaductul Poiana Largului, ce face legătura dinspre Vatra Dornei spre Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ. Valea Bistriţei, ca urmare a amenajărilor hidroelectrice, a devenit o importantă zonă turistică, atât prin potenţialul propriu ca şi a posibilităţilor de pătrundere în zonele montane din vecinătate.

luni, 6 iulie 2009

DATORITA LIPSEI COSASILOR, TERENURILE DE PE VALEA BISTRITEI SUNT LASATE PARLOAGA!!!

Toata Valea Bistritei fiind o zona de munte, sezonul cositului de abia a inceput. Perioada in care se practica cositul este iunie-septembrie. Din nefericire, in acest an productia de fan va fi mai scazuta (1/2) ca urmare a lipsei precipitatiilor din primavara. Din anii trecuti se constata ca si in acest an. o parte din terenurile cu fanat vor ramane de parloaga datorita faptului ca exista o forta de munca care nu este interesata.
De ce?
Din cauza ca pretul unei zile de coasa este de 70 ron, fie din cauza ca unele persoane nu stiu sa practice astfel de munci.