Protectia mediului

Valea Bistriţei, cu un traseu semnificativ, s-a impus semnificativ şi în Munţii Bistriţei, contribuind la modelarea acestora. Începând de la ieşirea din Depresiunea Dornelor şi până la intrarea în Cracău-Bistriţa, râul şi-a săpat o vale adâncă, despre care se susţine, că îşi menţine actualul curs din Sarmaţian, pe acest traseu tăind formaţiuni mai dure(Cheile Zugreni cu versante abrupte) cât şi mai friabile(Broşteni->Borca->aval). Zona de lărgire de la Broşteni şi până la Poiana Teiului este marcată de prezenţa a numeroase aşezări. În privinţa circulaţiei de pe Valea Bistriţei, trebuie amintit că "drumul plutelor" a fost înlocuit cu unul rutier, iar la coada lacului a fost construit viaductul Poiana Largului, ce face legătura dinspre Vatra Dornei spre Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ. Valea Bistriţei, ca urmare a amenajărilor hidroelectrice, a devenit o importantă zonă turistică, atât prin potenţialul propriu ca şi a posibilităţilor de pătrundere în zonele montane din vecinătate.

joi, 19 martie 2009


Oamenii vorbesc adeseori despre cum sa protejeze mediul inconjurator si ce ar trebui facut pentru a ajunge la o reusita.
Insa, cu toate acestea, cat vezi cu ochii in fiecare coltisor din tara, din intreaga lume poluarea atinge cote maxime.
Probabil exagerez , insa contaminarea mediului inconjurator cu materiale care interfereaza cu sanatatea umana pot produce pagube de neimaginat.
Sunt două categorii de materiale poluante (poluanţi). Poluanţii biodegradabili sunt substanţe, cum ar fi apa menajeră, care se descompun rapid în proces natural. Aceşti poluanţi devin o problemă când se acumulează mai rapid decât pot să se descompună. Poluanţii nondegradabili sunt materiale care nu se descompun sau se descompun foarte lent în mediul natural. Odată ce apare contaminarea, este dificil sau chiar imposibil să se îndepărteze aceşti poluanţi din mediu.
Poluarea aerului, a apelor, a solului poate fi combatuta doar datorita noua, a oamenilor, a celor care iubesc natura si vor sa traiasca intr-un mediu curat. Din cauza multor tragedii ale mediului inconjurator , s-au instituit legi care sa protejeze natura, insa putini le iau in considerare.
In concluzie, poluarea nu este altceva decat un factor intern, si spun intern pentru ca mana omului o provoaca in cele mai mari masuri, factor care nu aduce altceva decat distrugerea mediului si indirect a omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentarii